/  Travel   /  City Adventure   /  Opmerkelijke feitjes over Apeldoorn

  voorthuizenvakantie

  Opmerkelijke feitjes over Apeldoorn

   

  voorthuizenvakantie- vakantie appartementen Apeldoorn

   

  Verborgen liggende plekken heeft iedere stad. Apeldoorn ook, midden in het centrum. Maar vrijwel niemand kent het bestaan. Je loopt er zomaar aan voorbij, omdat de plek je niet zo opvalt. De Prinsengang is zo’n plek. Deze steeg verbindt de Deventerstraat met het Raadhuisplein en heeft een rijke geschiedenis. 

  Toen de steeg nog steeg was maar een pad tussen de tuinen, was het de geëigende route voor stadshouders, prinsen en prinsessen om naar de Mariakerk te gaan, die op het huidige Raadhuisplein heeft gestaan. Dit pad werd later een steeg/ En door de steeg lopend, kom je in een kaarsrechte lijn vanaf Café Het Oude Huis uit bij restaurant Jules Verne. Slechts weinigen weten dat, maar het kan.

  De Prinsengang is de smalste steeg van Apeldoorn en zit tussen de Albert Heijn en Café het Oude Huis aan de Deventerstraat. Nooit geweten of gezien? Je bent niet de enige. Deze steeg zit zelfs zo goed verborgen dat de overgrootvader van onze koning Willem-Alexander, prins Hendrik, deze gebruikte als sluiproute naar zijn favoriete kroeg.

  Om deze historische verbindig weer tot een echt onderdeel van het centrum te maken, is een kunstwerk ontworpen door Apeldoorner Bas Fontein in opdracht van van Comité KunstwerkT, een intiatief van Adele Reiss, Rik Klinkhamer en Gerard Zwerus.

   

  Comments

  Post a Comment