/    /  Wandelen

  Wandelen

  [vc_row css=”.vc_custom_1525877610363{padding-top: 3px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

  Let’s Walk!

  Het op één na grootste natuurgebied van Nederland, met bos, heide, zandvlakten, landgoederen en spectaculaire uitzichten

  Boswandeling Voorthuizen – Garderen, 8,5 km

  Deze boswandeling gaat dwars door een rustig gedeelte van de Veluwe. De kans dat u iemand tegenkomt is erg klein. Onderweg wandelt u langs een schaapskooi, waarschijnlijk niet meer in gebruik, maar zeker weten doen we het niet.  Her en der komt u een grafheuvel tegen. Voor een korte pauze treft u regelmatig bankjes aan. Plotseling komen we bij een klein heideveldje, grashelmen zwiepen door de wind heen en weer. Aan de overzijde van het heideveldje gaat deze route via een smal paadje terug richting de parkeerplaats. Een klein vennetje (watergraafsmeertje) ligt tussen de heide en de bomen verstopt, een waar paradijsje voor vogels en eenden. Wellicht dat er in de schemeravond ook nog wild te zien is!

  Parkeergelegenheid: aan de N344 vlakbij Voorthuizen

  Het Wekeromse Zand – 6.2 km

  Wandelen door een woestijnachtig landschap? Dat kan bij het Wekeromse Zand. In dit actieve stuifzandgebied bij Lunteren is een mooie paaltjesroute van ruim zes kilometer uitgezet. De heide en stuifzandvlaktes worden begraasd door moeflons, die zich helaas zelden laten zien. Maar dat mag de pret niet drukken, want onderweg valt er genoeg moois te ontdekken. Een deel van de rood gemarkeerde route struin je door het mulle zand terwijl je ondertussen geniet van prachtige vergezichten. Ook vanaf de uitkijktoren op de voormalige vuilnisbelt in Wekerom word je getrakteerd op een mooi uitzicht op de Veluwse bossen.

  Startpunt van de route: de parkeerplaats aan de Hoeverweg in Wekerom. Je kunt de route ook uitbreiden met de blauw gemarkeerde Celtic Fields route van 2,6 kilometer die langs een oude IJzertijdboerderij voert. Na knooppunt 38 volg je dan knooppunt 36, vanaf daar wandel je een rondje en kun je via knooppunt 38 de rode route weer vervolgen.

  Tijdkijkerpad Stakenberg in Elspeet – 4.5 km

  Ook deze wandeling heeft een uitkijktoren voor je in petto. De toren is een stuk minder hoog dan de Bostoren, maar het uitzicht over de Elspeetse heide is minstens zo mooi. De wandelroute wordt aangegeven met rode pijltjes en voert je door dicht naaldbos en langs open heidevelden. Onderweg kom je regelmatig langs knalrode tijdkijkers, een soort telescoop die je laat zien hoe het gebied er vroeger uit heeft gezien. Een van de leukste wandelroutes op de Veluwe voor kinderen! Zeker omdat de route begint en eindigt bij Speelplaats Stakenberg, een speelweide met houten speeltoestellen.

   

   

   

  Category:
  Date: